Langosi cu branza

Langosi cu branza

Ingrediente pentru 6-7 langosi

Aluatul:

2 cani faina

o cana lapte caldut

1 ou

2 linguri ulei

o lingura zahar

o lingura drojdie granule (un pliculet de 13 g)

Umplutura:

400 g branza telemea

3 linguri iaurt gras sau smantana

Mod preparare:

Se amesteca zaharul cu drojdia si cu o lingura de lapte cald, apoi se toarna in castronul unde este faina in centrul careia s-a format o gropita. Se lasa drojdia 5 minute sa creasca in volum, apoi adaugam oul si uleiul si formam aluatul. Se lasa la crescut la loc cald aproximativ 20-30 minute.

Cand e gata crescut, se ung mainile cu ulei si se iau bucati de marimea unui mar. Se intind pe planseta data cu ulei si se umplu cu branza faramitata si amestecata cu smantana. Atentie, aluatul va fi lipicios, de aceea trebuie sa ungeti mainile si planseta cu ulei!

Se prajesc in ulei incins pana se rumenesc.

Advertisements
Gallery | This entry was posted in Retete and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s